Adnuisance

boven: veldstraat tot en met de lange munt (winkelstraat in Gent) Linkerzijde onder: veldstraat tot en met de lange munt (winkelstraat in Gent) rechterzijde

Speel beide video's tegelijkertijd af! De bovenstaande filmpjes zijn onderdeel van een installatie waarbij het ene filmpje links wordt geprojecteerd en het andere rechts (zie schets hieronder).

adnuisance 1

Op de videofragmenten ziet u glijdende beelden van de bekendste winkelstraten van Gent. De beelden zijn echter bewerkt: alleen de reclameborden zijn zichtbaar. De rest van het beeld is verwijderd door het letterlijk op te vullen met zwart. De toeschouwer loopt tussen de twee projecties door, terwijl de reclame aan wandelsnelheid op hem afkomt. Het doel van dit project is om de kijker bewust te maken van de hoeveelheid beeldinformatie ons dagelijks overvalt. Elk reclamebord heeft de functie om onze aandacht te stelen, maar we lopen verloren in deze visuele chaos.

adnuisance 2

Bij bovenstaande print heb ik dezelfde techniek van het zwart-maken toegepast op een stilstaand beeld. Het is een volledige folder van de Lidl, waarbij de pagina's naast elkaar zijn opengespreid tot één formaat. Enkel de reclametekst blijft gespaard, de rest is opgevuld met zwart.

go to next project